Over ons

Wie we zijn? Een internationale verkooporganisatie, die handelt in groente en fruit. Maar we beschrijven onszelf vooral als probleemoplosser. Als matchmaker tussen klant en leverancier. Dat is waar we met elkaar voor gaan. Waar we goed in zijn en waar we het verschil maken. Succes is voor ons gedeeld succes van teler, leverancier, klant en natuurlijk van onszelf. Wij dragen er actief aan bij dat onze klanten en leveranciers doelstellingen halen en succesvol zijn. Zodat we met elkaar de beste resultaten halen. Met natuurlijk het einddoel voor ogen: de beste kwaliteit producten zo vers mogelijk bij de klant. Of het nou gaat om kasgroenten, vollegrondsproducten of importproducten, de kwaliteit staat voorop!
 
Waar wij ons echt onderscheiden is door in alle onderdelen van ons bedrijf te werken vanuit een teammentaliteit. Dat doen we praktisch, door ruimte en kennis aan te bieden. Over bijvoorbeeld de beste manier van vervoer, verpakking en hoe te vermarkten. Dat doen we door faciliterend te zijn op bijvoorbeeld het gebied van onder andere etikettering, gebruik van de juiste fusten en palletisering. Maar dat doen we ook door proactief de markt te benaderen, kansen te zien en te delen en door ondersteuning te bieden bij de vraag welk product het beste op welk moment aangeboden kan worden.

Kwaliteit om op te vertrouwen

Frankort & Koning levert de best mogelijke kwaliteit. Door onze ervaring en langdurige samenwerkingen staan wij voor de beste producten. Dat u bij ons kiest voor kwaliteit staat voorop, we tonen met trots de verschillende certificaten ter ondersteuning hiervan.
Frankort & Koning heeft de volgende certificaten:

  • BRC
  • BIO
  • IFS Broker
  • Planetproof
  • QS
  • RIK
  • AEO
  • Erkenning Inspectielocatie
  • Vergunning douane entrepot

Geschiedenis

Het is 1985. Martin Frankort werkt samen met zijn vader als commissionair. In die tijd werkt Theo Koning samen met een partner als exporteur in het Westland. De files op de weg nemen hand over hand toe en daarmee zijn de klanten in het Ruhrgebied steeds moeilijker goed te bedienen. Beide heren werken prettig samen en tijdens een weekend in een chalet in Oostenrijk wordt het zaadje Frankort & Koning geplant. De samenwerking begint enthousiast en de business loopt voorspoedig.

Venlo, het “gerdeneersstedje” aan de Maas is de thuisbasis van Frankort & Koning. Vanuit de loods op het veilingterrein wordt de groei ingezet en al snel is de huisvesting te klein. Op de kantoren worden zelfs de vensterbanken als bureau gebruikt. Met Veiling ZON worden plannen gesmeed voor een nieuw onderkomen, dat in 1992 wordt betrokken.

In de jaren daarna staat de traditionele klantenbasis op met name de Duitse en Oostenrijkse markten onder druk. De (debiteuren)risico’s nemen toe en de traditionele ondernemers op de markten zijn niet opgewassen tegen de opkomst van de supermarkten en discounters. Voor Frankort & Koning betekent dit dat men op zoek moet naar andere markten. Via Pacht+Pacht Gmbh verkrijgt Frankort & Koning toegang tot het discountkanaal en dit is het startsein voor een verdere exponentiële groei.

De dienstverlening aan de discount vraagt veel flexibiliteit van de organisatie en de dienstverleners die daarbij worden ingezet. Martin Frankort en Theo Koning zien zich genoodzaakt om zowel Van Hooren Pakstation in Groenten, Fruit en Citrus BV als Tricopak BV over te nemen, om zo de verpakkingsactiviteiten in goede banen te kunnen leiden. Loods H-10 op het veilingterrein wordt verdubbeld qua oppervlakte en de hele operatie komt hierdoor vanaf 1 april 1997 onder één dak. Het totale vloeroppervlak bedraagt meer dan 16.000 m2.

Het aandeel discount in de omzet wordt langzamerhand erg groot. Omdat regeren vooruitzien is, wordt er vanuit Venlo verbreding van de omzet gezocht. Bovendien wordt de strategische koers opnieuw bepaald en wordt er gewerkt aan een netwerk van traders in Europa. Dit gaat met vallen en opstaan, maar uit deze tijd maken Fruitpartner BV en Frankort & Koning Polska nog steeds deel uit van de groep. Net voor het overlijden van Wolf-Dieter Pacht wordt ook Pacht+Pacht GmbH aan de groep toegevoegd. Hiermee wordt de rechtstreekse lijn met de discount verder aangehaald.

De groep wordt in 2009 nog uitgebreid met Imcatex SL in Barcelona. Na nog enkele belangen in start-ups komt rond 2011 de huidige groep tot stand.

Frankort & Koning wordt dan al niet meer geleid door Martin Frankort en Theo Koning. Vanaf 2007 nemen Leon van den Hombergh en Paul van de Kruijs stapsgewijs het roer over, later nog gevolgd door Erik Bongaerts. De betrokkenheid van Martin en Theo is echter tot op de dag van vandaag groot.

Sinds 2012 is Total Produce Plc toegetreden als partner van Frankort & Koning.

Met het oog op een verdere verbetering van de dienstverlening aan klanten, wordt begin 2016 een nieuwbouw betrokken op een steenworp afstand van het vorige pand. Frankort & Koning is hiermee helemaal bij de tijd en klaar voor de toekomst!